Juustude sortimenti oleme valinud väga hoolikalt, tegemata mööndusi kvaliteedis. Kõik juustud on pärit Itaalia väiketootjatel. Pakume tõelisi gurmeejuuste igale maitsele.
Valikus on erinevad valgehallitusjuustud ja aromaatsed sinihallitusjuustud, leiate nii magusamaitselisi kui vürtsikamaid semi-hard juuste. Valikus on mitme piima juustud, erinevad lamba-, lehma- ja pühvlipiimajuustud, erinevad parmesanijuustud.
Juustude valik muutub iga nädal, et pakkuda vaheldust ja rõõmu juustunautijatele!


MITME PIIMA JUUSTUD

Tenerone – on pärit Põhja Itaaliast, Piemonte piirkonnast.
Pehme valgehallitusjuust kitse-, lamba- ja lehmapiimast. Pealt kõvema koorikuga, seest kreemine ja väga hõrk. Sobib koos aedviljadega, samuti kasutamiseks salatites. Laagerdumisperiood 20 päeva. Saatjaks sobib hästi valge vein. 39.- eur kg

Toitumisalane teave 100g juustu kohta:

  • kalorid: 327 kcal (1355 kJ)
  • rasv: 28.0 g (millest küllastunud rasvad: 20.0 g)
  • süsivesikud: 1.4 g (millest suhkruid: 1.4)
  • proteiin: 18.0 g
  • sool: 1.25 g

KITSEPIIMAJUUSTUD

Ricotta Salata Toscanella - klassikaline lasagne juust. Pärineb Sardiinia saarelt ja on tehtud kitsepiimast. Samuti sobib Ricotta salatile, köögiviljadega või lihtsalt nautimiseks tumeda meega. Ricotta Salata peenete, niiskete ja õrnade terade kindel struktuur on pehme ja kerge pähklimaitsega.  14.50 eur kg

LAMBAPIIMAJUUSTUD

Pecorino secondo - pipra- ja heinadekooriga lambapiimast semi-hard juust, mis on pärit Sitsiiliast. Jätab mõnusa vürtsise järelmaitse.  24.-eur kg

Pecorino secondo sale - aromaatsete ürtide ja piprakoorikuga lambapiimast semi-hard juust, mis on pärit Sitsiiliast. Jätab mõnusa mustapiprase järelmaitse.  24.-eur kg

Pecorino stagionatoSitsiiliast pärit lambapiimajuust, mis on laagerdunud 12 kuud. Tegemist on kõvajuustuga.Mahedamaitseline, magus järelmaitse.  24.-eur kg

Pecorino Pepato - kõvem juust, soolase järelmaitsega, terapipraga. Mõnus ja vürtsikas järelmaitse. Piirkond Sitsiilia 27.- eur kg

Pecorino semistagionato del Fiorini -
värske maitsegam, tunda on või ja värske piima aroomi. Värske juust, laagerdunud 20-25 päeva. Suurepäraseks saatjaks sobib viigimarjasinep. 31.- eur kg

Pecorino con pera - kergelt mahalaka, mitte liiga magusa maitsega klassikaline pecorino juust. Heleda ja kreemja tekstuuriga juust on laagerdunud vähemalt 45 päeva. Pealmine koorik on töödeldud linaseemne õliga. 41- eur kg

Pecorino alla Grappa - traditsionaalne Toscana pecorino grapaga. Laagerdumisprotsessis on alkohol 99,9% eraldunud. Sobib ideaalselt salaamide, puuviljakokokteilide ja erinevate moosidega. Enne serveerimist hoida toatemperatuuril tunnike, et maitsed ja aroomid saavutaks oma täiuslikkuse. Juustud on pakitud ca´ 0,3 kg pakkides, mida on eriti ilus kingituseks kaasa haarata. Laagerdumisperiood vähemalt 30 päeva. Piirkond - Toscana.41.- eur kg

Pecorino con Ginepro - valge, kompaktne ja aromaatne juust, mis on laagerdunud kadakamarjades järgides iidseid traditsioone. Minimaalne laagerdusperiood on 90 päeva. Nii juustu välimus kui maitse on imetlusväärsed. Juustud on pakitud ca´ 0,5 kg pakkides, mida on eriti ilus kingituseks kaasa haarata. Piirkond - Toscana. 41.- eur kg

Pecorino sotto fieno - peale juustukojas valmimist on juustukerad asetatud heina sisse omandamaks kuldkollast värvi ja värske heina aroomi. Minimaalne laagerdumisperiood 75 päeva. Juustu koorikut katab heinakiht, väga efektne serveerimisel. Koorik eemaldatakse söömisel. Juustud on pakitud ca´ 0,5 kg pakkides, mida on eriti ilus kingituseks kaasa haarata.Piirkond - Toscana 41.- eur kg

Pecorino al Tartufo - traditsiooniline pecorino Toscanast valge ja musta trühvli tükkidega. Sobib suurepärasest suupistete ja punase täidlasema veiniga. 41.- eur kg

Moliterno al Tartufo - Trühvlijuustude lipulaev. Pastoriseerimata lambapiimast poolkõva juust. Originaalis on juust pärit Moliternost, Basilicata maakonnast. Kuid tänapäeval valmistatkse enamus Moliterno juustust Sardiinia saarel. Juust on laagerdunud aasta, seejärel on lisatud sellel musta trühvli pasta ning lastud veel aromatiseerida mõned kuud. Juustule sobib lisada mett, mustikamoosi, roheliste tomatite pestot. Veinisoovitus - tummisemad punaveinid, liköörid.
67.- eur kg.

LEHMAPIIMAJUUSTUD 

Cremosina -
pehme valgehallitusjuust lehmapiimast. 

BLU61 - Armastusest inspireeritud. See imeline juust on loodud 2011 aastal Antonio Carpenedo poolt 50.ndaks pulma-aastapäevaks oma abikaasa Giuseppinale. Lehmapiimast juust on laagerdunud Raboso veinis vähemalt 2 kuud ja pealt kaetud jõhvikatega. Maitselt kreemine ja delikaatne suussulav sinihallitusjuust. Vahel võib end hellitada millegi väga erilisega. Sobib suurepäraselt eelroogade juurde, samuti nautimiseks iseseisvalt. Juust on valmistatud pastoriseeritud piimast. Saadaval piiratud koguses. 65.- eur kg


Blugins -  loodi 2015 aastal Carpenedo juustuvabriku 50ndaks sünnipäevaks. Lehamapiimast sinihallitusjuust, mis on laagerdunud Martins´i ginis 60 päeva  lisatud on kardemoni, kadakamarju ja ingverit. Maitses on tunda gini teravust, kadakamarja värskust, vürtside matisekust ja piima kreemisust. Blugins sobib hästi saatjaks kokteilide kõrvale. 70.- eur kg

Image result for blugins cheese


Toma blue alle erbe
 -
kreemin
e semi hard sinihallitusjuust lehmapiimast. On laagerdunud minimaalselt 3 kuud aromaatsetes ürtides. Sobib hästi dessertveinide, valge veini ja piparmüdniteega. Meeldib isegi neile, kes tavaliselt sinihallitusjuuste ei armasta. 43.- eur kg

Ubriaco al ProseccoVärske lehmapiima juust, mis on pärit Põhja Itaaliast, Veneto piirkonnast. Juust on laagerdunud kaks kuud Prosecco veinis, seejärel jäetud küpsema kuueks kuuks. Peale laagerdumist on juust omandanud värskete puuviljade ja lillede aroomid. Sobib suurepäraselt klaasi Proseccoga . 41.- eur kg


Perla grigia / Sottocenere al tartufo - Lehmapiimast juust on musta trühvli ja kaneeliga, laagerdunud looduslikus pöögipuu tuhas. Maitses on kerget trühvlit ja piima kreemisust, tuha ja kaneeli vürtsikust. Suurepäraselt sobib serveerida koos kuivatatud krissidega - tõeline gurmee. Kergemad punased veinid, vahuveinid. 45.- eur kg 


Speziato al tartufo
hõrk juust lehmapiimast trühvli jagtttg kaneelidekooriga. Sobib suurepärastel ka soojadesse salatitesse ja suppidesse.

Don Olivo -  lehma toorpiimast valmistatud kõvem õunkollane juust. Andmaks iseloomulikku Vahemere maitset on juustu oliiviõli ja mustade oliividega laagerdatud vähemalt 4 kuud. Tugev, jõuline maitse, järelmaitse puuviljane ja magus. Sobib suurepäraselt eelroogadega, samuti grillimisel aedviljadega. Juust on pärit Veneto piirkonnast. 45.- eur kg



Salva Cremasco D.O.P.
- lehmapiima juust Lombardia piirkonnast. Tegemist on iidse retseptiga, esimesed juustud tehti juba 1000 aastat e. Kr. Nimi Salva tähendab päästma ja tuleneb kevadisest piima ülejäägist, mida üritati päästa riknemise eest. Juust on laagerdunud minimaalselt 75 päeva, mille käigus on seda pestud vee, soola, oliiviõli ja maitsetaimedega. Kasutatud on vaid lehmade piima, keda on toidetud vastavald Padana piirkonna tavadele. Maitselt on juust mahe, meeldiv, kreemine. Sobib suurepäraselt puraviku risotosse, niisama suupisteks. Veinisoovitus - Cabernet, Malvasia.  24.- eur kg.


PÜHVLIPIIMAJUUSTUD

Quadrello di Bufala 
 
Tugevama maitsega ja nii öelda "haisev" pehme juust pühvlipiimast. Sobib suurepäraselt ka salatitesse. 37.- eur kg

Campi di bufala
 
- semi-hard juust, fenkoli seemnetega. Maheda, magusa maitse ja armoomiga. Mõnus näksimiseks, suurepärane valik juustuvaagnale. Patoriseeritud, 100% pühvlipiimast.  36.- eur kg

Moringhello di bufala
Juust on pärist Põhja Itaaliast, Lombardia piirkonnast, valmistatud pastoriseerimata täispiimast. Piimaandjaks on vesipühvel. Väga kerge sinihallituse dekooriga, seest kreemine ja maitselt erk ja kergelt vürtsikas, õrna sidruni nüansiga pehme juust. Laagerdunud 2-4 kuud. Sobib nii valge kui punase veiniga. 39.- eur kg

Casatica di bufala
 
- kreemine valgehallitusjuust. Magus, piimane, suussulav. Laagerdunud 4-5 nädalat. 34.20 eur kg

Penny Bu 
- cambert-
tüüpi juust Põhja-Itaaliast, Lombardia piirkonnast. Seest kreemine, puraviku aroomiga, särtsaka maitsega100% pühvlipiimast juust. 36.50 eur kg

Blu di bufala - pühvlipiima magusus, sinihalltus juustu maitsekus. Pool-kõva juust, mis on laagerdunud 3 kuud. 100% pastoriseeritud pühvlipiimast, Põhja Itaaliast, Lombardiast. Võitnud rahvusvahelisel Cheese Awardsil  Londonis 2017 aastal väärika II koha 3001 juustu hulgast.
43.- eur kg



PARMESANID


Parmigiano reggiano 24m

Parmigiano reggiano 36

Parmigiano reggiano "Vacca Rossa" 24m 
- La Rossa tõugu punaste lehmade piimal on kvaliteedi omadused, mis eristavad seda traditsioonilisest Parmigiano Reggiano'st. Punased lehmad toodavad kolmandiku võrra vähem piima kui Frisia tõug. Eelkõige on punaste lehmade piimas enam kaseiini, mis tagab juustu paremat eelsoodumust pikale küpsemisele. Tulemuseks on juust, mis hoolimata oma pikast valmimisest säilitab magusa ja õrna maitse ning on kergesti seeditav. Müüme juustu ca 200-300 g taassuletavas pakendis. Nii on juustu väga mugav säilitada külmikus. Parmesani säilitada temperatuuril alla + 10 kraadi. Laktoosivaba.


Parmigiano Bruna Alpina 24 m  
 Võrreldes klassikalise Parmesaniga on Bruna Alpina tõugu lehmade piimast valmistatud Parmesan magusam ja aromaatsem. Maitses meenutab värskeid puuvilju, mandleid. Sobib suurepäraselt lihtsalt nautimiseks, puuviljadega, erinevate mooside ja juustusinepitega. Rasvasisaldus on olulisetl väiksem, samasu kui proteiini, kaltsiumi ja forsori sisaldus on suur, sobib suurepäraselt nii väikelastele kui vanematele inimestele. Väga hea proteiini rikkuse tõttu inimestele, kes armastavad sportida. Laktoosivaba. Müüme juustu ca 500 g taassuletavas pakendis. Nii on juustu väga mugav säilitada külmikus. Parmesani säilitada temperatuuril alla + 10 kraadi.










Meie müüdavad tooted on vabad kunstlikest säilitusainetest.
Juustusahver jätab endale õiguse teha müügihindades muudatusi.